Sauna

Neem na een goede workout lekker een momentje voor jezelf in onze wellness...

In onze sauna kun je helemaal tot rust komen. Het is het perfecte moment om je lichaam helemaal te laten relaxen. De perfecte combinatie van inspanning en ontspanning vind je bij de Workout.

Een saunabezoek na het sporten zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen en je spieren weer kunnen herstellen na een workout. Er zitten nog meer voordelen aan: door regelmatig de sauna te bezoeken kun je je immuunsysteem verbeteren en je doorbloeding stimuleren en stabiliseren. Ook gaan je poriën open staan door de hitte wat ervoor zorgt dat overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd. Vergeet niet om genoeg te drinken, want dit is natuurlijk erg belangrijk. Zeker wanneer je net lekker gesport hebt!

Iedereen die een abonnement bij ons heeft voor fitness, personal training en de groepslessen, kan gebruikmaken van onze wellness faciliteiten.

De sauna bij de Workout is te vinden in de heren- en dameskleedkamer aan de Oudegracht. Zo is het laagdrempelig om na je workout lekker te ontspannen. Bij onze locatie Club aan Breedstraat bevindt de wellness zich alleen in de dameskleedkamer. 

De mannensauna en vrouwensauna zijn gescheiden.

Sauna ruimte in sportschool de Workout

Ben jij benieuwd hoe een sauna ritueel eruit ziet? Lees dan snel verder!

  • Voordat je de sauna in gaat is het belangrijk dat je schoon en fris bent. Neem dus altijd eerst een douche om te zorgen dat je schoon aan de beleving kan beginnen.
  • Veel mensen weten niet dat het verstandig is om eerst de huid af te drogen voordat je in de sauna gaat. Een droge huid transpireert namelijk beter.
  • Geniet vervolgens van je spa momentje! De sauna bij de Workout is tussen 80 en 90 graden. Gebruik altijd een handdoek waar je vervolgens op kan zitten of liggen. De maximale duur is 15 minuten.
  • Wanneer je de sauna uitkomt is het belangrijk om een aantal minuten te gaan zitten om te wennen aan een andere luchtstroom.
  • Vervolgens neem je een koude douche, het is erg belangrijk dat je goed afkoelt! Vergeet hierbij niet je hoofd, deze houdt vaak veel warmte vast.
  • Geniet vervolgens van een heerlijk ontspannen lichaam.